Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson uppskattar att allt det hemska runt virusets framfart kostar landets 1800 klubbar i runda slängar 500 miljoner under mars och april. Han nämner ett par stora arrangemang i södra Sverige som några klubbar och dess ungdomsverksamhet mer eller mindre står och faller på.

I norr finns också en förening som - om man ser en bit framåt - kan drabbas enormt negativt och en del troliga prognoser slår in. Tänker på Piteå IF och kombinationen Summer Games och Nolia. Skulle de två för orten mastodontarrangemangen ställas in blir det ett enormt bakslag för föreningen. Fler av ortens föreningar hamnar också i minusdraget bakom Piteå om inte Summer Games blir av. Sedan finns också Hemmingsmarks succéturnering Examenscupen och Piteå Hockey tvingades stryka ett par hundra tusen kronor i väntade inkomster från en redan hårt attackerad budget när ett par ungdomscuper ströks ur programmet för någon vecka sedan.

Ett par hundra tusen kronor är i dagsläget jättepengar för Piteå Hockey och de drygt två, ja kanske till och med tre miljoner som Piteå IF kan gå miste om är en stor del av fundamentet som klubben bygger grunden till sin årliga verksamhet på.

Allt ovanstående kan förstås tyckas fjuttigt under en världsomfattande pandomi där ingen ännu vet hur många människor som tvingas sätta livet till innan och om rätt vaccin hittas. Och antalet oräkneliga permitteringar/uppsägningar som följer i pandemins spår är en annan av många äckliga groteska faktorer.

De svenska elitklubbarna i fotboll hoppas kunna sparka igång seriespelet i juni. Statsepidemiologen Anders Tegnell är dock av en annan uppfattning. För tidigt menar han och det skulle vara intressant med vad som sägs mellan skål och vägg när TV-kamerorna släckts.

Musikbranschen ställer in det mesta, för att inte säga i det närmaste allt, under mars och långt in i april. Mina kontakter inom den branschen viskar om att man nog kan glömma det mesta den här sommaren. Megatrist i så fall.

En vår utan slutspel och kval i ishockey, handboll, basket, innebandy och fotboll. I en tid när landets politiker ser ut att komma överens tjafsas det på om olika orättvisor i sportens inhemska värld. Glöm de interna bråken. Gör om och gör rätt när nästa chans kommer. Lägg ner stridsyxan under en tid när situationen accelererar överallt.